Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal după ce s-a dus într-o zonă cu focar COVID-19 și s-a îmbrățișat cu mai multe persoane

Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal după ce s-a dus într-o zonă cu focar COVID-19 și s-a îmbrățișat cu mai multe persoane

Omul de afaceri Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal după ce a mers într-o localitate unde sunt peste 70 de cazuri de coronavirus și s-a îmbrățișat cu mai multe persoane.

"Am fost in localitatea Barbulesti din judetul Ialomita, unde sunt peste 70 de cazuri de coronavirus; m-am imbratisat cu mai multi cetateni de etnie roma, am socializat, dupa care m-am izolat acasa.
Am ferma convingere ca nu voi pati nimic si voi putea demonstra ca falimentarea Romaniei si suprimarea drepturilor si libertatilor noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovati vor trebui sa raspunde mai devreme sau mai tarziu!", a scris Viorel Cataramă pe pagina sa de Facebook.

Printre cei cu care s-a îmbrăţişat Viorel Cataramă, om de afaceri și preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, la Bărbuleşti, a fost şi un fost pacient COVID,  care a adus drept dovadă un bilet de externare de la spitalul municipal Anghel Salligny din Feteşti, unde a primit timp de trei săptămâni tratament pentru coronavirus, scrie Mediafax.

Parchetul Judecătoriei Urziceni a anunțat vineri deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele lui Cataramă.

”În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 C.p.

În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. - I.P.J. Ialomița s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că - în data de 07.05.2020 - o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav de COVID - 19.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Comenteaza