Foto Vineri 13 cu noroc. Doi polițisti clujeni au salvat viața unui bărbat. „Efortul nu a fost în zadar”

Vineri 13 cu noroc. Doi polițisti clujeni au salvat viața unui bărbat. „Efortul nu a fost în zadar”
| Foto: Facebook - Inspectoratul de Poliție Județean Cluj

Doi polițiști clujeni nu au stat pe gânduri când au aflat că un om e inconștient în interiorul unei societăți comerciale din localitatea Florești și l-au resuscitat cu succes pe bărbat, care a fost transportat ulterior la spital.

Doi polițisti clujeni eu salvat viața unui bărbat în Florești chiar astăzi, vineri 13, o zi considerată de foarte mulți una cu ghinion, însă pentru bărbatul în vârstă de 46 de ani insconștient a fost cea mai norocoasă zi din viața lui.

„Vineri 13 a fost cu noroc pentru un bărbat resuscitat de polițiștii Clujeni în Florești  Probabil că azi, mulți dintre noi ne-am început ziua cu o constatare: Vineri 13!

În rândul celor superstițioși este considerată o zi predispusă la ghinion sau care poate aduce chiar nenorociri.

Vă aducem însă un argument pentru a nu ne lăsa îmbrăcată rațiunea în frică și întărirea convingerii că în oamenii de lângă noi putem găsi sprijin în situații grele. Începem cu grija manifestată de un domn taximetrist, care a anunțat echipajul Secției 6 Poliție Florești, aflat în patrulare pe strada Eroilor, despre faptul că în interiorul unei societăți comerciale, se află o persoană în stare de inconștiență”, a relatat IPJ Cluj într-o postare pe Facebook.

Bărbatul a fost resuscitat cu succes: „Efortul (polițiștilor - n. red.) nu a fost în zadar”

În cele din urmă, cei doi polițiști au reușit să îi acorde cu succes primul ajutor bărbatului leșinat. Ulterior, acesta a fost transportat la spital.

„Agentul șef de poliție Salem Eduard, alături de sergentul major din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, Bugeag Cătălin s-au înțeles din priviri, fără să stea pe gânduri, despre cum pot interveni în ajutor.
În timp ce colegul nostru a poziționat corespunzător bărbatul și a început manevrele de resuscitare prin masaj cardiac, colegul de arme, Cătălin, a sunat rapid pentru solicitarea ajutorului medical ISU SMURD.
Efortul nu a fost în zadar, manevrele primului ajutor acordate corect de Eduard până la sosirea specialiștilor au fost esențiale în lupta pentru viața bărbatului.

În cele din urmă bărbatul de 46 de ani a fost stabilizat, fiind transportat la o unitate medicală.
Grijă pentru oameni, cunoștințe de bază pentru acordarea primului ajutor, curajul, unitatea echipei și dăruirea specialiștilor. Cuvinte cheie care azi au un singur înteles: Viață!”, au conchis reprezentanții IPJ Cluj.

Comenteaza