Vine frigul!

Vine frigul!
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo potrivit căreia, de duminică noapte până marţi dimineaţă temperaturile vor scădea de la 22-24 de grade Celsius la 15-17 grade Celsius în toată ţara, va ploua slab şi va bate vântul, transmite Mediafax.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând de luni, ora 2.00 şi până marţi, ora 8.00, temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile, vremea devenind rece pentru această perioadă din an.

Totodată, vântul se va intensifica treptat, depăşind la rafală 50 - 60 de kilometri pe oră, iar în zona montană va ajunge la 80 de kilometri pe oră. La munte, la altitudini de peste 1.800 de metri vor fi precipitaţii mixte, arată ANM în informarea transmisă ieri.

Luni, vremea se va răci accentuat în toate regiunile, astfel încât temperaturile maxime vor avea valori de la 10...12 grade în nord şi în depresiuni până la 20...21 de grade în extremitatea sudică, iar cele minime vor fi între -2 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral. În prima parte a zilei cerul va prezenta înnorări în regiunile nordice, estice, precum şi în zona de munte, unde va ploua pe arii relativ extinse. În rest cerul va fi variabil la senin, iar ploile vor fi posibile numai izolat. În zona înaltă de munte trecător se vor mai semnala precipitaţii mixte.

Vântul va continua să prezinte intensificări ziua în sudul, estul şi centrul ţării, depăşind la rafală 50...60 km/h, iar în zona de munte 80 km/h, dar va scădea în intensitate în cursul nopţii. Spre dimineaţă, izolat în depresiuni se va depune bruma şi vor fi condiţii de ceaţă. (D.E.) 7

 

Comenteaza