Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara suspectat de luare de mită a predat la UTCN Cluj

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara suspectat de luare de mită a predat la UTCN Cluj
Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, suspectat de luare de mită, a predat inginerie şi management economic la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Şerban a fost audiat astăzi într-un dosar de corupţie. Conform declaraţiei sale de avere, acesta a câştigat din indemnizaţia de judecător 124.663 de lei, iar ca formator la Şcoala Naţională de Grefieri a primt 398 de lei. El este şi cadru didactic la Univeritatea Tehnică din Cluj, de unde a încasat în anul fiscal anterior 733 de lei, informează Mediafax.Cătălin Șerban, vicepreședintele Curții de Apel din Timișoara, șoția acestuia și Nicolae Sava, șeful Poliției Moldova Nouă din județul Caraș-Severin au fost audiaţi, în noaptea de miercuri spre joi, la DNA - Serviciul Teritorial Timişoara, într-un dosar de corupție.

UPDATE

Şerban a predat la departamentul de Management şi Inginerie Economică din cadrul Facultăţii de Construcţii de Maşini. "A ţinut cursuri de plată cu ora, deci nu e cadru didactic angajat. Genul acesta de colaborări sunt cu zecile, la universităţile din Cluj", a explicat responsabilul de relaţii publice al UTCN Cluj, Daniel Sârb. "A predat câteva cursuri de specialitate în cadrul departamentului, anul trecut universitar", a adăugat Sîrb.

La finalul audierilor, care au durat aproape cinci ore, soţia lui Şerban şi șeful Poliției Moldova Nouă au fost lăsaţi în libertate, în timp ce vicepreședintele Curții de Apel Timișoara este dus la Bucureşti pentru audieri la DNA.

Potrivit surselor judiciare citate, este vorba despre un dosar de luare de mită în valoare de 50.000 de euro, iar miercuri seară a avut loc un flagrant într-un apartament din centrul Timișoarei.

În schimbul banilor, judecătorul ar fi urmat să intervină pentru o sentință favorabilă într-un dosar aflat pe rolul instanțelor timișene.

Inițial, Cătălin Șerban, vicepreședintele Curții de Apel din Timișoara, ar fi cerut suma de 60.000 de euro, sustin surse din rândul anchetatorilor. Denunțătorul ar fi fost de acord și s-a întâlnit la Naidăș cu șeful Poliției Moldova Nouă, comisar Nicolae Sava, care ar fi preluat geanta cu bani și ar fi adus-o la Timișoara.

Polițistul, care a jucat rolul de intermediar, s-ar fi întâlnit, miercuri seară, la mall, cu soția judecătorului, însă aceasta i-a cerut să meargă împreună într-un apartament din centrul Timișoarei unde să primească banii. În geantă erau doar 50.000 de euro, nu 60.000 de euro, așa cum fusese înțelegerea inițială, spun sursele citate. Imediat dupa realizarea "tranzacției", au apărut procurorii anticorupție, însoțiți de polițiști. Cei trei, vicepreședintele Curtii de Apel Timișoara, Cătălin Șerban, soția acestuia și șeful Poliției Moldova Nouă, comisarul Nicolae Sava, au fost duși la audieri.

 

Comenteaza