"Viaţa peştilor" la Cinemateca TIFF, diseară la Victoria VIDEO

Cinemateca TIFF aduce diseară la Cinema Victoria o poveste de dragoste realizată de regizorul chilian Matías Bize: "Viaţa peştilor", film premiat la festivalul internaţional de film Transilvania.

Filmul vorbeşte despre Andrés, care are 33 de ani și pare să aibă viața perfectă: a trăit la Berlin în ultimii 12 ani, lucrând ca jurnalist, călătorește în jurul lumii, descriind locuri și stiluri de viață, cu viziunea unui turist veșnic imparțial și intransigent. Acum, întors în Chile, țara lui natală, se află la petrecerea unui prieten, înconjurat de oameni pe care nu i-a văzut de când avea 21 de ani, mulți dintre ei buni prieteni deveniți acum aproape necunoscuți.

 

Reîntâlnirea cu viața pe care o lăsase în urma îl face pe Andrés să înțeleagă că nu-și încheiase nici pe de parte socotelile cu trecutul. Pe măsură ce noaptea continuă, începem să înțelegem că un eveniment tragic leagă acest grup, eveniment ce a determinat plecarea lui Andrés. Mai mult, la petrecere se află și Beatriz, fosta lui iubită, poate persoana de care are cea mai mare nevoie.

Cinemateca TIFF, proiect început în 26 ianuarie, continuă până în 29 martie, în organizarea Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc. "Viaţa peştilor" a fost prezentat anul trecut, la a zecea ediţie a TIFF.

Vezi mai jos trailerul filmului:

Comenteaza