Viaţa de zi cu zi a persoanelor cu deficienţe de vedere, adusă în faţa publicului

Viaţa de zi cu zi a persoanelor cu deficienţe de vedere, adusă în faţa publicului
Biroul pentru Studenții cu Dizabilități (BSD) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) organizează miercuri, între 18.00 şi 20.00, workshop-ul "Lumea obișnuită a persoanelor cu deficiențe de vedere".

Evenimentul va avea loc la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere şi va fi susţinut de  psihopedagogul Roxana Cziker, directoarea acestuia.

În cadrul lui vor fi abordate modalitățile de orientare și mobilitate ale persoanelor nevăzătoare, se vor arăta tacticile prin care trebuie să fie îndrumate atunci când sunt însoțite, air participanţii vor afla care sunt modurile de scriere și citire ale persoanelor nevăzătoare și ce instrumente de lucru pot folosi acestea.

Prezentarea va fi urmată de o vizită demonstrativă în spațiile de lucru ale Liceului Special pentru Deficienți de Vedere.

Workshop-ul face parte din seria de acțiuni de implementare a Modelului Social al Dizabilității în mediul universitar și a pregătirii studenților și personalului UBB în ceea ce privește comunicarea cu și despre persoane cu dizabilități.

Comenteaza