Video Foto Via Transilvania. Traseul care străbate 10 judeţe din ţară, de la Putna până la Dunăre, a fost inaugurat

Via Transilvanica, traseul de drumeții care străbate țara de la Putna, până la Drobeta Turnu‑Severin, s-a deschis oficial. Drumul poartă turiștii prin sate pitorești și zone de belvedere din zece județe.

 Evenimentul de inaugurare a traseului a fost găzduit în orașul Unirii, Alba Iulia, după ce ultimele borne au fost amplasate la Ciugud, în Alba.

Alin Ușeriu, coordonator proiect: „Ca să iubești România, trebuie să îi dai o șansă, să o iei la pas, să mergi din comunitate în comunitate, care e filozofia acestui proiect. El trece prin 400 de comunități pe diagonală, 107 unități administrativ teritoriale, 1.400 de km, la fiecare km are o bornă de andezit sculpatată”.

Tibi Ușeriu, inițiator al proiectului: „Este un traseu extrordinar din toate punctele de vedere. Zona Banatului mi-a plăcut foarte mult, pentru că este zona cea mai sălbatică din acest traseu”.

Traseul Via Transilvanica străbate ținuturile de poveste ale Bucovinei prin zece județe. Are ca punct de pornire Putna şi se încheie pe malul Dunării, la Drobeta Turnu-Severin. Drumul a fost realizat, în mare parte, din donații, și cu ajutorul unor voluntari inimoși. Traseul poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau, de ce nu, călare, pentru a putea admira pe-ndelete frumusețea locurilor din Transilvania, Bucovina și din Banatul Montan.

Comenteaza