Verdict în favoarea Primăriei Turda, în procesul cu o societate din Alis Grup

Verdict în favoarea Primăriei Turda, în procesul cu o societate din Alis Grup
Lovitură încasată de Alis. Cererea de chemare în judecată a Primăriei Turda şi a Societăţii de Transport Public (STP) a fost respinsă.

Societatea Tours Claus SRL, membră Alis Grup, a suferit o înfrângere de etapă zilele trecute, la Tribunalul Cluj, Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă si asigurări sociale. Concret, cererea societăţii controlate de omul de afaceri Liviu Jişa de chemare în judecată a Primăriei Turda şi a STP Alba a fost respinsă de instanţă. Desigur, este un verdict în primă instanţă, iar Tours Claus a avut la dispoziţie posibilitatea de a declara recurs.

„Admite excepţia inadmisibilităţii cererii, invocată de pârâtul Municipiul Turda prin Primar. Respinge ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Tours Claus S.R.L. în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Turda prin Primar şi STP S.A., având ca obiect achiziţii publice. Respinge ca nefondată solicitarea pârâtei STP S.A. de acordare de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Cluj, Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă şi asigurări sociale", este soluţia pe scurt dată de instanţă.

Iată despre ce este vorba în acest proces, în rezumat. Tours Claus contestă modul în care STP a câştigat licitaţia pentru serviciile de transport local de la Turda, în 2009. Într-adevăr, Curtea de Conturi a constatat unele nereguli referitoare la atribuirea de acum şapte ani, dar acestea s-a prescris după trei ani.

Faptul că Liviu Jişa a chemat în judecată Primăria Turda şi STP are drept cauză un alt proces, despre care am scris la începutul anului. Dosarul este cel în care STP Alba, punctul de lucru Turda, a dat în judecată Primăria municipiului Turda, cerând despăgubiri pentru faptul că aceasta a permis ca, prin concurenţă neloială, cursele companiei Tours Claus să prejudicieze societatea cu sume importante de bani. Aşa cum se ştie la Turda, autobuzele Alis obişnuiau să oprească şi în staţiile STP, deşi nu ar fi avut acest drept din punct de vedere legal. Cei de la STP s-au considerat prejudiciaţi.

15 milioane de lei este suma pe care STP o solicită în instanţă, drept despăgubiri, Primăriei Turda. În acest proces, avocaţii municipalităţii au chemat în garanţie societatea Tours Claus cu toată suma cerută de STP. Adică, dacă municipalitatea pierde procesul, despăgubirea ar urma să fie plătită în totalitate, speră apărătorii primăriei, de către Tours Claus.

 

Comenteaza