Venit din Kuweit: "Nu plecăm de la Tarniţa până nu găsim persoanele dispărute"

Venit din Kuweit:
Căutările celor trei persoane dispărute luni în Tarniţa continuă şi astăzi. Scafandrii ISU sunt la faţa locului şi continuă căutările cu barca pneumatică pe lac. Dorel Onaca, şeful firmei Onacva Constanţa, a promis că aduce scafandri de mare adâncime.

Dorel Onaca a venit la Tarniţa direct din Kuweit pentru a face verificări şi a vedea de ce echipamente este nevoie pentru a demara acţiunile de căutare cu scafandri de mare adâncime. Conform acestuia, scafandrii din Constanţa vor intra în apă, chiar şi sub gheaţă. 

Onaca a fost contactat telefonic de mama Alexandrei, fetiţa de 3 ani, dispărută luni împreună cu fratele său Falvius, de 15 ani şi tatăl său Nicoale Lăpuşte, de 48 de ani. La început, bărbatul a crezut că este vorba despre o glumă, însă când a citit ştirile pe internet a decis să răspundă la mesajul disperat al femeii.

Acesta a mai spus că nu pleacă de la Tarniţa până când cei trei nu vor fi găsiţi în lac, promiţând familiei că nu trebuie să plătească pentru nimic. "Dacă sunt sub apă o să-i găsim", a spus Onaca.

Cei 8 scafandri constănţeni sunt aşteptaţi în aceste momente să ajungă la Tarniţa. Ei vor lucra în două echipe şi se vor folosi de patru sonare şi camere de filmat.

De dimineaţă, sora bărbatului dispărut şi fiul acestuia de 17 ani au fost din nou la Tarniţa.

Nicolae Lăpuşte şi cei doi copii ai săi au fost daţi dispăruţi luni după masă. Maşina bărbatului a fost găsită pe marginea lacului Tarniţa, goală, cu cheile în contact. Fiul de 17 ani a găsit la domiciliul familiei din Floreşti o înregistrare video de adio. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au luat în calcul cazul unei crime urmat de sinucidere. Rudele celor trei dispăruţi nu se dau bătute şi cer ajutor pe reţelele de socializare oricui are informaţii sau poate ajuta în acest caz.

UPDATE ora 13.12: Klaudia Nagy, mama fetiţei dispărute i-a mulţumit pe Facebook lui Dorel Onaca.

"Au trecut deja 3 zile şi jumătate de la dispariţie...eu nu renunţ! Mulţumesc extraordinarului domn Onaca, care a ajuns la Cluj în mai puţin de 24 de ore de la apelul meu , mulţumesc d-lui Groza şi d-lui Todoruţ".

UPDATE 13.25 Scafandrii se pregătesc să intre, în premieră, în apă, sub gheaţă.

Etichete
Comenteaza