Vasile Leordean, condus pe ultimul drum de "spuma" Clujului

Vasile Leordean, condus pe ultimul drum de
Principalii oameni de afaceri ai Clujului s-au înghesuit la înmormântarea fostului manager al celebrei fabrici Flacăra, Vasile Leordean, care s-a stins din viaţă la vârsta de 78 de ani.

La slujba oficiată în foaierul Casei Universitarilor de un sobor de preoți condus de ÎPS Andreicuț au adresat câteva cuvinte elogioase la adresa fostului manager al Flacăra președintele Senatului Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Chirilă, și fostul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Marius Bojiță, reprezentant al clubului Rotary Parc.

Din partea aceluiaşi club la ceremonia religioasă au participat președintele Băncii Transilvania, fost fondator Astral, Horia Ciorcilă, omul de afaceri Dorel Goia, patronul Rematinvest, Liviu Ciupe, magnatul contrucțiilor, Gicu Gânscă, asociații din grupul Compexit, Răzvan Rotta, Marius Nicoară și Titus Nicoară, dar şi fostul proprietar al hotelului City Plaza, Sorin Dan, informează portalul clujust.ro.

Leordean a fost condus pe ultimul drum şi de alte personalități: fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, fostul deputat clujean Vasile Soporan, profesorul universitar Vasile Pușcaș, fostul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, chestorul Ioan Păcurar, prefectul Gheorghe Vușcan, directorul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Cluj, Mihai Costin, profesorul de drept civil Liviu Pop, profesorul Liviu Zăpârțan, fostul judecător și actualul lichidator Valentin Pop, consilierul local Radu Constantea, cântărețul de muzică populară Ioan Bocșa. 

Vasile Leordean s-a stins din viaţă marţi, 25 august, după o îndelungată luptă cu problemele cardiace de care suferea. Născut în 1937, în comuna Leordina, din județul Maramureş, omul de afaceri a fost inginer-şef la fabrica de confecţii Flacăra, iar în 1994 a înfiinţat firma Leotex Industries, care a câştigat privatizarea unităţii.

Flacăra a trecut ulterior prin procese de divizare. Societatea Jolidon a preluat activitatea productivă şi angajaţii, iar germanii de la LBBW Immobilien au achiziţionat în 2008 terenul de 18.000 mp şi clădirile pentru 18 milioane de euro. În 2010, Leordean a fost omagiat cu titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj.

Citeşte şi: Vasile Leordean, despre familie, tablouri şi "misticul" club Rotary

Comenteaza