Vasile Dîncu, despre bătaia din Parlament: „El este foarte conflictual şi probabil că din această cauză s-a întâmplat şi acest lucru”

Vasile Dîncu, despre bătaia din Parlament: „El este foarte conflictual şi probabil că din această cauză s-a întâmplat şi acest lucru”
| Foto: 4media.info

Senatorul clujean a catalogat agresiunea de la Parlament, în care au fost implicaţi doi foști miniștri, Florin Roman şi Dan Vîlceanu, drept ”un eveniment regretabil” care ”nu face decât să ducă şi mai mult în derizoriu o instituţie importantă a democraţiei”.

Liderul PSD Cluj susţine că Florin Roman, care este unul dintre cei care ”sar la polemici” şi care ”este foarte conflictual”, i-a spus, ”probabil”, ceva lui Vîlceanu, determinându-i acestuia ieşirea violentă, despre care admite că nu are scuză.

”Este un eveniment regretabil şi, pe lângă lipsa de încredere pe care oamenii o au în politică şi în instituţiile democraţiei, acest lucru nu face decât să ducă şi mai mult în derizoriu o instituţie importantă a democraţiei. Este regretabil. Din nefericire, vine pe fondul unor scăpări care, după părerea mea, există în acest moment în Regulament şi mai ales chestiuni de disciplină”, a afirmat Vasile Dîncu, potrivit news.ro.

Președintele Consiliului Național al PSD a spus, întrebat fiind ce ştie că s-a întâmplat între cei doi, că nu a fost la locul unde a avut loc incidentul, dar, din ce știe, Florin Roman este o persoană mai conflictuală.
 
”Nu am fost acolo, am auzit şi eu... probabil că domnul Roman, care este unul din oamenii care are un free speech, aşa, vorbeşte despre orice cu oricine, este cel care este primul care sare la polemici atunci când apar polemici în Parlamentul României, probabil că i-a spus nişte lucruri care l-au făcut să nu se mai poată abţine. Nu este scuzabil acest lucru. Ca parlamentar al României, ca deputat ar fi trebuit şi domnul Vîlceanu să fie mai atent. (Free speech – n.r.) eufemism de la faptul că de foarte multe ori sunt unii parlamentari care nu respectă unele reguli ale civilizaţiei politice şi critică în mod deschis, fără argumente. Domnul Roman, într-un fel sau altul, este unul din oamenii care este foarte conflictual şi probabil că din această cauză s-a întâmplat şi acest lucru”, a adăugat Dîncu.

Deputatul PNL Florin Roman susţine că deputatul Dan Vîlceanu l-a agresat la ieşirea din sala de plen cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului.

Comenteaza