Vasile Dîncu: Achiziție de drone tactice pentru Armata României

Vasile Dîncu:  Achiziție de drone tactice pentru Armata României
| Foto: https://www.rumaniamilitary.ro/watchkeeper-x

Achiziția de drone pentru Armata României se află în etapa finală, iar ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat o comisie specială pentru rezolvarea problemei UAV-urilor. 

Armata României va fi dotată cu drone tactice (UAV-uri - unmanned aerial vehicle, aeronavă fără pilot), în pofida faptului că au apărut complicații, iar MApN a suspendat inițial licitația.

„E clar că avem nevoie (de UAV-uri - n. red.), dincolo de șicanele legislative și de birocrație și posibilități de contestare, avem nevoie de un sistem mult mai clar și mai simplu pe înzestrare”, a declarat ministrul Vasile Dîncu, pentru defenseromania.ro. 

Ministrul Vasile Dîncu a dat asigurări că bugetul alocat înzestrării cu drone nu e în pericol și a precizat că o decizie în privința achiziției de drone va fi luată „în scurt timp”. 

„Este un proces de achiziţie care se află încă în curs. Sunt negocieri pe care comisia noastră de înzestrare le face cu cel care a câştigat licitaţia, ca să corespundă perfect cerinţelor iniţiale pe care cei care au participat la licitaţie le-au formulat ca fiind oferta lor.

Probabil că o să avem în scurt timp un comunicat pe această temă. Probabil că se va finaliza în scurt timp această achiziţie”, a precizat, citat de Agerpres, ministrul Apărării Naționale. 

Comenteaza