Vântul mută expoziţia arhitecţilor din Piaţa Unirii FOTO

Vântul mută expoziţia arhitecţilor din Piaţa Unirii FOTO
Expoziția concurs a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) a fost mutată temporar în curtea interioară a Muzeului de Artă.

"Din cauza vântului puternic și a imposibilității de a ancora corespunzător suporturile pe care sunt expuse lucrările, având în vedere riscul de a pune în pericol trecătorii, organizatorii Bienalei de Arhitectură Transilvania au hotărât să mute temporar expoziția BATRA 2017 din Piața Unirii, în curtea Muzeului de Artă. 
 
O dată ce vremea va permite, lucrările vor fi din nou expuse în Piața Unirii. Expoziția-concurs a fost vernisată sâmbătă după-amiază și poate fi admirată până la finalul acestei ediții a Bienalei, respectiv până duminică, 15 octombrie", au informat organizatorii.

BATRA este organizată în perioada 7-15 octombrie de către Ordinul Arhitecţilor din România - Transilvania. Manifestarea este concepută ca un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să promoveze excelența în arhitectură și să formeze publicul în spiritul valorilor arhitecturii. Expoziţia concurs a deschis bienala.
 
Programul manifestărilor mai cuprinde tururi ghidate la Cimitirul Hazsongard, fortificaţia medievală şi clădirile istorice ale Clujului, consultanţă de specialitate oferită publicului, ateliere de creaţie pentru copii şi arhitecţi, proiecţii de film, expoziţii, mese rotunde. Premiile bienalei vor fi decernate în cadrul galei BATRA, eveniment care are loc în 14 octombrie, la Muzeul de Artă.

Comenteaza