"Vaccinarea la chiuvetă”: Doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat

"Vaccinarea la chiuvetă”: Doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat

Medicul Cristian Oancea de la Timișoara vorbește despre cazuri ale unor pacienți, acum internați cu COVID-19, care ar fi fost vaccinați doar în acte pentru a obține certificate. Poliția face verificări după acuzaţiile de vaccinare fictivă. 

"Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.

Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.

Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor", a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș, Timișoara citat de digi24.ro

Polițiștii au avut o primă reacție doar după ce au apărut în spaţiul public declaraţiile medicului. „Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, precum că persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 internate într-un spital din Timișoara ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că structurile specializate din cadrul IPJ Timiș au demarat verificări în vederea clarificării tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată în comunicatul poliției.

Nu se știu cu exactitate cadrele medicale care ar fi făcut acest lucru. Oamenii legii caută să identifice pacienții care ar fi fost în această situație și, bineînțeles, după aceea să ajungă și la cadrele medicale care ar fi recurs la aceste gesturi în schimbul banilor.

Comenteaza