Vacanţe cu reduceri pentru clujeni. Ce destinaţii au pregătit agenţiile de turism pentru vara lui 2015

Vacanţe cu reduceri pentru clujeni. Ce destinaţii au pregătit agenţiile de turism pentru vara lui 2015
Planurile pentru vacanţa de vară perfectă se fac din timp, iar cei care vor să prindă cele mai bune oferte şi reduceri se înghesuie încă de acum să îşi facă rezervările pentru un sejur de vis. Cei interesaţi au avut ocazia să vadă propunerile agenţiilor turistice la un târg de profil desfăşurat în incinta Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

 

La târgul de turism, care a rămas deschis până duminică în incinta Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, agenţii au venit cu selecţii de oferte şi cu reduceri, atât pentru vacanţe în ţară, cât şi în străinatate.

"A început Târgul Vacanţa, organizat de patronatul agentiilor de turism. Ne aflăm la Sala Polivalentă, o sală frumoasă, o sală unicat în România, care ar trebui clonată în marile oraşe. La târg sunt în jur de 60 de agenţii care îşi prezintă ofertele şi, evident, vizitatorii sunt interesaţi de reduceri", spunea Alin Burcea, preşedintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism şi directorul general al agenţiei Paralela 45.

Spre exemplu, la standul Paralela 45, clujenii au putut să găsească o varietate de oferte, clasificate după bugetul fiecăruia. În acest an, iubitorii turismului se pot bucura de mai multe destinaţii noi.

Zakynthos, Creta, Antalya şi Rimini, ofertele vedetă

"În 2015 am venit cu mai multe oferte noi pentru turişti: în primul rând avem un charter nou Cluj-Zakynthos. Este o insulă foarte, foarte frumoasă, cu preţuri medii, cu hoteluri de trei şi patru stele. Zakynthos are multe valenţe, are celebra plajă Navagio, unde este o epavă scufundată acum 30 de ani, emblema insulei, are o zonă care se numeşte laganas, pentru cei „tineri aşa de 50-60 de ani" ca să meargă la discoteci şi la cluburi. Cred că sunt 100 de cluburi.

Deci e o destinaţie extrem de frumoasă, se şi vede prin faptul că înscrierile merg bine. La acest charter se adaugă două destinaţii. Pe Creta nu avem Heraklion care este tradiţional, ci avem un oraș nou, Chania, care este tradiţional, de origine italienească, foarte frumos, cu plaje foarte mari şi, evident, tradiţionala Antalya, fără de care nu poate să existe târg fără o ofertă de aici.

În plus, ca noutate pentru acest an, am lansat Rimini. Clujenii merg la Rimini sau au mers până acum pe litoralul italienesc, dar cu maşina proprie. Noi venim cu o ofertă de avion şi anume zborul Cluj-Bologna, care durează în jur de o oră şi jumătate. În ceea ce priveşte oferta de Spania, anul acesta am completat-o pe cea existentă cu Costa Blanca. Piaţa Clujului, din punctul de vedere al zborurilor Paralela 45, stă probabil cel mai bine şi se vede, pentru că lumea se înscrie", menţionează Burcea.

Potrivit statisticilor oferite de agenţiile de turism, în 2014 românii au fost interesaţi, în mod special, de croaziere, pachete city break, vacanţe pe litoral sau chiar în destinaţii exotice, iar tendinţele par să se păstreze şi în acest an. Reducerile se aplică în cazul rezervărilor făcute în perioada târgului şi sunt suplimentare celor aferente programelor de înscrieri timpurii.

Ţările scandinave şi America, în aşteptare

Pe lângă ofertele care i-au consacrat deja, agenţii de turism pregătesc şi destinaţii noi pentru pasionaţii de călători. În cel mai scurt timp, clujenii vor putea alege vacanţe în America sau în ţările nordice.

"Acum sunt oferte early booking. Antalya are cele mai mari reduceri, sunt foarte multe hoteluri care aplică reduceri de până la 40%. Noi avem o suită de şase hoteluri de lux care au venit cu oferte speciale pe piaţa românească şi unde noi acordăm în plus faţă de early booking reducere de 7%. De asemenea, avem oferte speciale şi pentru circuitele pe care le organizăm din Cluj.

Până în acest moment se pare că agenţia Paralela 45 este singura care organizează circuite cu avionul. Avem câteva circuite pe China, Israel - Iordania, acum pregătim ţările scandinave şi tot aşa, în pregătire avem şi circuite în America pentru că eu sunt foarte sigur că ardelenii ar dori foarte mult vacanţe în SUA cu plecări din Cluj.

Sunt foarte multe oferte speciale şi trebuie discutat cu agenţii pentru că fiecare are un buget şi trebuie găsită oferta potrivită. Oricum, la târguri nu ai decât surprize plăcute", explică Burcea.

Comenteaza