În Italia se intră doar cu test COVID negativ, indiferent că eşti vaccinat sau nu

În Italia se intră doar cu test COVID negativ, indiferent că eşti vaccinat sau nu
| Foto: http://traveleurope.ro/

Italia anunță noi condiții de intrare pe teritoriul țării. Dacă până în prezent, călătorii din UE puteau intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare, conform noilor reguli, din 16 decembrie aceștia vor trebui să prezinte și un test COVID negativ.

Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie, au anunţat marți oficialii guvernamentali. Starea de urgență a fost impusă în ianuarie anul trecut și urma să expire la finalul lunii decembrie.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a decis ca în perioada 16 decembrie - 31 ianuarie toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un test negativ, ca urmare a preocupărilor legate de noua variantă Omicron, scrie Reuters.

În prezent, călătorii din UE pot intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceștia vor trebui să prezinte și un test negativ. Această cerinţă era deja în vigoare pentru mai multe ţări din afara UE. 

Conținutul ordonanței semnată de ministrul Sănătății Roberto Speranza în acord cu ministrul de externe Luigi Di Maio, prevede că oricine nu este vaccinat și sosește în Italia dintr-un stat european va trebui să se supună la cinci zile de carantină. Oricine este vaccinat va trebui să facă un test COVID. Un test rapid este suficient și dacă este negativ cei care intră în ţară pot avea libertate de mişcare. Pentru statele non-europene, carantina rămâne pe o perioadă de zece zile, anunţă Corriere Della Sera

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia creşte, cu 20.677 de noi cazuri raportate marţi şi 120 de decese. Totodată, Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Comenteaza