Urs lăsat să moară pe marginea unui drum forestier din Cluj. Se fac cercetări privind uciderea animalelor cu intenție

Urs lăsat să moară pe marginea unui drum forestier din Cluj. Se fac cercetări privind uciderea animalelor cu intenție
| Foto: turdanews.net

Un urs a fost lăsat să moară pe marginea unui drum forestier pe Valea Ierii din judeţul Cluj. Poliţia face cercetări în acest caz, iar cadavrul animalului a fost transportat la USAMV Cluj-Napoca, în vederea efectuării necropsiei.

Accidentul a avut loc pe Valea Ierii, iar în zonă s-au deplasat mai multe echipaje care au analizat starea de sănătate a animalului, care în cele din urmă nu a supraviețuit. Cadavrul a fost dus la USAMV Cluj.

„Miercuri, în jurul orei 13.15, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați cu privire la faptul că, în comuna Valea Ierii, la marginea unui drum forestier se află un urs rănit.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției Rurale, alături de specialiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și cei ai Serviciului Criminalistic, fiind derulate verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care animalul sălbatic a fost rănit.

Exemplarul care avea o greutate aproximativă de 100 de kilograme nu a supraviețuit, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare transportând cadavrul animalului la USAMV Cluj-Napoca, în vederea efectuării necropsiei.

În continuare sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, faptă prevăzută de Legea 205/2004”, transmit reprezentanții poliției, citati de turdanews.

Fotografia nu este de la eveniment.

Comenteaza