Urbanism în zona Câmpului: gunoi şi un zid în faţa geamurilor, în loc de spaţiu verde

Urbanism în zona Câmpului: gunoi şi un zid în faţa geamurilor, în loc de spaţiu verde
Locatarii unui bloc de pe strada Edgar Quinet se plâng de mizeria din spatele imobilului, provenită de la şantierul ansamblului “Blocul din poiană”.


Reclamaţiile cu privire la şantieul firmei RD Cons Invest de la liziera pădurii Făget curg pe site-ul domnuleprimar.ro. Locatarii de la numărul 14 de pe strada Edgar Quinet sunt nemulţumiţi că au rămas fără spaţiul verde din spatele blocului şi că molozul de la şantier a fost depozitat în pădure. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că Poliţia Comunitară va efectua un control în zonă.

În spatele blocului de la numărul 14 de pe strada Edgar Quinet, ridicat în 2008, societatea RD Cons Invest construieşte un imobil de locuinţe cu şapte niveluri, ajuns în faza de finisaje. Locatarii primului bloc povestesc că în urmă cu două săptămâni muncitorii de pe şantierul învecinat au depozitat molozul peste gardul proprietăţii RD Cons, direct în pădure. "S-a făcut apel la constructor pentru a strânge mizeria, însă rezultatele nu au apărut. Dimpotrivă, mormanul de gunoi a crescut. Vă rugăm să ne ajutaţi să rezolvăm în primul rând problema gunoiului. În acest moment pădurea poate fi uşor confundată cu o rampă de gunoi.", a scris Mihai Constantinescu pe site-ul domnuleprimar.ro. Un alt locatar din zonă spune că gunoiul este mascat cu pământ: "De-a lungul timpului, muncitorii şantierului au depozitat tot molozul, incluzând cărămizi, conducte PVC, ambalaje de plastic, bucăţi de polistiren, cartoane, sârme şi tot ce se poate imagina, într-un şanţ pe care l-au săpat în jurul şantierului. Acum, când lucrarea se apropie de final, au acoperit, în mod convenabil, tot molozul cu un strat subţire de pământ şi se bucură că au salvat o groază de bani pe transportul acestuia".

Oamenii se plâng că o parte din resturile de la şantier ajung în curţile apartamentelor de la parter, pe care locatarii şi le-au amenajat pentru a putea face un grătar în weekend. De asemenea, locatarii blocului de pe Edgar Quinet nr. 14 se tem că zidul de sprijin al imobilului învecinat ar putea ceda, fiind deja deplasat cu câţiva centimetri. "Deşi în momentul în care am achiziţionat apartamentul, proiectul era unul foarte atrăgător, cu mult spaţiu verde şi loc de joacă pentru copii, acum avem doar ziduri de susţinere şi mult beton turnat peste tot. Oare ansamblurile noi de locuinţe nu trebuie să respecte si proiectul de amenajare peisagistică prezentat în proiectul initial?", se întreabă Mihai Pop. Reprezentanţii primăriei nu au postat nici un răspuns pe site-ul domnuleprimar.ro. Contactat de ZIUA de CLUJ, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că un echipaj de la Poliţia Comunitară se va deplasa în zonă în cursul zilei de azi. Reporterii ZIUA de CLUJ au încercat să stea de vorbă cu reprezentanţii RD Cons, iar secretara firmei a spus că va lua legătura cu patronul Daniel Susan pentru a ne contacta. Însă acesta nu a prezentat nici o poziţie cu privire la problema deşeurilor.

Amendă pentru încălcarea autorizaţiei

RD Cons deţine autorizaţie de construcţie pentru "imobil locuinţe colective cu 24 de apartamente". ZIUA de CLUJ a arătat într-un număr anterior că blocul cu subsol, demisol şi cinci etaje are acum peste 40 de apartamente, după ce garajele au fost transformate în locuinţe. "Aspectele semnalate de dumneavoastră au fost transmise Poliţiei Comunitare spre a fi verificate în teren. Concluziile verificărilor arată că ulterior DLF-ului (Dovezii de Luare în Folosinţă - n. red.) s-au operat modificări. Prin urmare, s-a aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 de lei în baza Legii nr. 50/1991 modificată şi republicată", se arată în răspunsul Biroului mass-media al Primăriei Cluj-Napoca.

 

Comenteaza