UNTOLD de Alba Iulia. Chirii astronomice de CENTENAR în "oraşul unirii"

UNTOLD de Alba Iulia. Chirii astronomice de CENTENAR în "oraşul unirii"
| Foto: Mapio.net

Proprietarul unui apartament cu două dormitoare, situat în zona ”zero” a municipiului Alba Iulia, de unde turiştii pot vedea de pe balcon parada militară organizată de Ziua Naţională, cere pentru un sejur de trei nopţi, peste 12.000 de lei.

Astfel, cei care vor închiria apartamentul menţionat, vor scoate din buzunar, pentru un sejur de trei nopţi, 12.581 de lei. Aici încap patru persoane, iar proprietarul nu face referiri cu privire la utilităţile pe care le are imobilul.

Proprietarul unui alt apartament, mult mai spaţios, de 120 de metri pătraţi, şi în care pot fi cazate opt persoane, cere 11.512 de lei pentru aceeaşi perioadă. Acesta se află la 2,6 kilometri de zona în care au loc manifestările dedicate Zilei Naţionale, fiind mobilat şi utilat.

Pentru o altă locuinţă închiriată în regim hotelier, formată dintr-un living şi un dormitor, situată la 2,5 kilometri de locul în care vor avea loc concertele, se cere 9.785 de lei. Copiii beneficiază de loc de joacă, iar proprietatea pune la dispoziţie cazinou, se arată în descrierea acesteia.

Pentru un alt apartament, cu două dormitoare, în care încap patru persoane, aproape de Cetatea Alba Carolina, proprietarul cere 7.176 de lei. Apartamentul se află într-o zonă liniştită, în care există locuri de parcare, spaţii de promenadă şi zone de joacă pentru copii.

De cealaltă parte, există şi garsoniere sau apartamente cu o cameră pentru care se cere 1.200 – 1.500 de lei. Acestea sunt mai puţin dichisite şi în zone mai îndepărtate de manifestările dedicate Zilei Naţionale.

Preţurile au crescut din cauza că cererea este mult mai mare decât oferta, în această perioadă, iar locurile de cazare la hotelurile din Alba Iulia s-au epuizat, cu mici excepţii, cu un an înainte de manifestările dedicate Centenarului.

La Alba Iulia, de 1 Decembrie, oraş cu circa 70.000 de locuitori, sunt aşteptaţi peste 100.000 de vizitatori, ceea ce ar fi o situaţie rar întâlnită în istorie, întrucât şi la 1918, când s-a votat unirea Transilvaniei cu România, fuseseră circa 100.000 de persoane.

Comenteaza