Universitatea de Nord din Baia Mare, absorbită de UTCN

Universitatea de Nord din Baia Mare, absorbită de UTCN
Universitatea de Nord din Baia Mare a fost absorbită de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, anunţă astăzi rectoratul UTCN.

 

Decizia a fost luată ieri de Senatul UTCN, în unanimitate de voturi, şi se referă la o propunere a Universităţii de Nord, unde Senatul a propus în 30 septembrie fuziunea prin absorbţie a universităţii băimărene. Decizia UTCN a fost propusă Ministerului Educaţiei pentru validare, conform rectorului universităţii clujene, Radu Muntean.

"Cei de la Baia Mare au peste 200 de cadre didactice din care 150 sunt doctori ingineri, iar formarea lor este în mare parte legată de cluj. Cu Universitatea din Baia Mare am avut colaborări în domeniul ingineriei. De exemplu cei de la Construcţii de acolo îşi dădeau licenţa la Cluj. Noi de abia facem faţă la toate orele pe care le avem. Avem o secţie la Satu Mare şi putem folosi resursele din Baia Mare pentru că sunt foarte aproape. O să facem o tranziţie viabilă. Resursele sunt limitate, însă le poţi gestiuna mult mai bine chiar dacă nu sunt în acelaşi loc. Cei din Baia Mare au 5.600 de studenţi care pot beneficia de experienţa UTCN şi de resursele noastre în cercetare",  a explicat rectorul Radu Munteanu pentru ziuadecj.ro.

Comenteaza