Ungaria oferă 30.000 de euro cuplurilor căsătorite cu trei copii

Ungaria oferă 30.000 de euro cuplurilor căsătorite cu trei copii

Problema natalității scăzute și incertitudinile cu privire la generațiile viitoare au determinat guvernul Ungariei să adopte și să pună în aplicare o măsură menită să motiveze tinerii să aibă mai mulți copii.

Prin programul național demarat în iulie, guvernul de la Budapesta oferă cuplurilor căsătorite o primă de 10 milioane de foriți, echivalentul a 30.590 de euro, dacă reușesc să aibă trei copii, conform Agrointel. Banii primiți de la stat pot fi cheltuiți de familii după cum consideră și nu trebuie returnați. 

Prim ministrul Ungariei, Viktor Orban, alături de partidul său, caută să stimuleze prin acest proiect creşterea populaţiei ungare prin întemeierea de familii, nu prin imigrare în masă. „Nu avem nevoie de cifre, ci de copii ungari”, a declarat premierul Ungariei.

Potrivit Eurostat, Ungaria stă mai prost în ceea ce priveşte rata fertilităţii femeilor decât restul membrilor Uniunii Europene. Dacă media acestei rate la nivel europeane este de 1,59 copii / femeie, în Ungaria aceasta este de 1,49 de copii.

Cei 30.000 de euro de care urmează să beneficieze cei ce vor reuşi să îmbunătăţească demografia Ungariei fac parte din proiectul  național numit „Planul de protecţie a familiei”, lansat de Orban. Este vorba despre de o serie de şapte politici şi iniţiative menite să sprijine familiile şi să încurajeze cuplurile să facă copii.

Cerințe pentru a beneficia de bani în Ungaria: 
 
- Membrii cuplului să fie căsătoriţi
- Unul dintre aceștia să se afle la prima căsătorie
- Soţia să aibă o vârsta de 18-40 de ani
- Unul dintre membrii cuplului să fi plătit contribuţii sociale în țară cel puţin șase luni

În România, una dintre cele mai mari problemele ale economiei, inclusiv în agricultură este lipsa forței de muncă. Pe viitor, pe fondul scăderii natalității și îmbătrânirii populației, în lipsa unor măsuri de stimulare a familiilor să aibă copii, țara noastră se va confrunta cu o criză fără precedent la nivel demografic.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza