Un sergent din Turda a decedat în timpul unui exerciţiu în poligonul Cincu

Un sergent din Turda a decedat în timpul unui exerciţiu în poligonul Cincu
Un subofiţer din cadrul Batalionului 814 Tancuri din Turda a decedat sâmbătă după-masă, în urma unui accident petrecut în poligonul Cincu, din judeţul Braşov.
Accidentul a fost semnalat de Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă.

“Subofiţerul era mecanic conductor şi participa în poligon, împreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră. La finalul exerciţiului, în jurul orei 13.45, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce manipula o lovitură de manevră (muniţie de antrenament fără proiectil), ca urmare a iniţierii capsei port-amorsă”, conform comunicatului respectiv.

Subofiţerul a primit îngrijiri din partea medicilor miliatr iar apoi a fost transportat la Spitalul de urgenţă din Târgu-Mureş, cu un elicopter SMURD, însă, cu toate eforturile depuse, a decedat în jurul orei 15.

Sergentul avea 26 de ani şi nu era căsătorit.

Parchetul Militar a fost sesizat iar o comisie de specialitate numită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre cercetează împrejurările producerii accidentului.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, dar şi conducerea armatei şi-au exprimat regretul pentru decesul militarului şi şi-au manifestat compasiunea cu familia îndurerată.
Comenteaza