Un scriitor de 74 de ani vine la Cluj ca să-şi lanseze ultimul roman, despre e-mailuri şi Internet

Un scriitor de 74 de ani vine la Cluj ca să-şi lanseze ultimul roman, despre e-mailuri şi Internet
Scriitorul Dumitru Ţepeneag, cel căruia i-a fost retrasă cetăţenia română în timpul regimului comunist, vine la Cluj joi, ca să-şi lanseze ultimul roman, "Camionul bulgar", dar şi pentru a asista la propria sa monografie critică, apărută în Statele Unite şi scrisă de Laura Pavel, conferenţiar la Universitatea "Babeş-Bolyai".


">

Lansarea are loc joi la ora 18 la librăria Book Corner, unde vin şi traducătorul Alistair Ian Blyth şi criticul literar Alex Goldiş. Evenimentul de la Cluj este realizat în colaborare cu Centrul de Cercetări Literare şi Enciclopedice al Facultăţii de Litere (UBB), Institutul de Lingvistică şi Istorie Literară „Sextil Puşcariu" (Cluj-Napoca) şi Editura Polirom.

Romanul care va fi lansat joi la Cluj ilustrează o poveste de dragoste între personajul-narator şi Milena/Mailena, scriitoare slovacă, poveste care ia naştere în lumea virtuală printr-un asiduu schimb de e-mailuri care se încrucişează cu mesajele către soţia Marianne, aflată la New York pentru a-şi trata o boală misterioasă. 

Ţepeneag s-a născut în 1937 şi este cunoscut pentru atitudinea sa împotriva regimului comunist, care i-a atras, în 1975, retragerea cetăţeniei române. Ulterior s-a stabilit la Paris iar după Revoluţie a făcut naveta între capitale.

 

Comenteaza