Un român a decapitat o statuie a Maicii Domnului în Ungaria. N-ar fi fost pentru prima dată

Un român a decapitat o statuie a Maicii Domnului în Ungaria. N-ar fi fost pentru prima dată
| Foto: Magyar Nemzet

Evenimentul ar fi avut loc chiar în noaptea de Revelion în orășeul Dunavecse, Ungaria.

Procuratura Districtului Kunszentmiklós, județul Bács-Kiskun, propune arestarea unui român pentru vandalism prin distrugerea unui obiect de cult religios, care, în noaptea de Anul Nou, la Dunavecse, județul Bács-Kiskun, a profanat statuia Maicii Domnului, pe care o mai distrusese o dată în luna mai a anului trecut, dar care de atunci a fost restaurată – a anunțat Procuratura pe site-ul oficial, scrie Magyar Nemzet, citată de Rador Radio România.

Site-ul amintit mai menționează că, potrivit suspiciunii rezonabile, la primele ore ale zilei de 19 mai anul trecut, bărbatul a vandalizat statuia Maicii Domnului de la Medjugorje, ridicată de parohia romano-catolică locală, la sensul giratoriu de pe drumul principal 513 din centrul Dunavecse, unde partea statuii de la cap până la piept și brațul stâng au fost complet rupte.

După ce statuia religioasă a fost restaurată, bărbatul a spart din nou capul statuii cu un obiect necunoscut în zorii zilei de Anul Nou. Poliția din Kunszentmiklós l-a identificat și arestat rapid pe bărbat, care, pe lângă faptul că a fost arestat preventiv, a fost audiat în calitate de suspect pentru două infracțiuni de distrugere a unui obiect de cult religios.

Parchetul solicită arestarea infractorului, care are antecedente penale și legături de familie în străinătate, din cauza riscului de a evada sau de a se ascunde, precum și pentru a preveni repetarea infracțiunii și influențarea ilegală a procedurilor. Judecătorul de instrucție va decide astăzi asupra măsurii coercitive.

Comenteaza