Un regizor clujean selecționat la Cannes are nevoie de bani pentru a merge la festivalul de film

Un regizor clujean selecționat la Cannes are nevoie de bani pentru a merge la festivalul de film
Proaspătă absolventă a Facultății de Cinematografie și Media de la Cluj, Paula Oneț este creatoarea unui scurtmetraj numit „După FEL și Chip", care a fost selecționat în secțiunea Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes 2013, dar artista are nevoie de bani pentru a fi prezentă pe Croazetă.

După ce a primit premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc (Uniunea Cineaștilor din România, 2013), Cel mai bun film românesc (Timishort Festival, 2013), Premiul publicului (Timishort Festival, 2013), de curând, filmul „După FEL și CHIP" a fost selectat în cadrul secțiunii Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes. Paula Oneț ar trebui să fie prezentă la Cannes pentru a-și susține filmul, dar costurile sunt prea mari pentru un tânăr regizor român și are nevoie de susținere, iar creatoarea s-a gândit să inițieze o campanie de strângere de , arată evz.ro.

„De curând am fost anunțată că filmul meu de licenţă intitulat „După FEL și CHIP" a fost selectat pentru a participa la Short Film Corner în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2013", spune regizoarea. „Cu alte cuvinte, el a trecut printr-o selecţie şi a fost ales de francezi să facă parte dintr-un catalog şi o arhivă video la care au acces toţi cei interesaţi de filmul de scurtmetraj. Pentru a transforma această realizare într-o experienţă benefică, regizorul şi producătorul ar trebui să fie acolo pentru a-şi promova filmul, pentru a stabili întâlniri cu aceşti oameni, a-l evidenţia printre alte sute de filme şi pentru a-l face vizibil. Altfel, filmul are toate șansele să treacă neobservat, inundat fiind de campania celorlalte", crede ea.

„Ceea ce ne împiedică în acest moment este costul destul de ridicat de transport şi cazare, acreditarea fiind asigurată de cei de la Cannes. De aceea am iniţiat o campanie de strângere de fonduri prin care îi invit pe toţi cei interesaţi să sprijine un tânăr cineast să răzbată să-şi facă filmul vizibil printre alte filme de mare reputaţie şi buget din întreaga lume. Aceasta se poate accesa la următorul link unde puteţi găsi detalii legate de film, trailer-ul filmului şi sunteţi invitaţi să procuraţi dvd-ul filmului în schimbul unei sume modice de 13 euro. Această iniţiativă s-a născut din optimismul care mă caracterizează şi din dorinţa de a demonstra că nimic nu e imposibil când crezi cu adevărat în ceea ce faci şi ce vrei să obţii. Din câte se poate observa, drumul spre Cannes nu este unul foarte uşor şi e nevoie de multă perseverenţă, muncă şi încredere în oameni, în propriile puteri şi în propria creaţie."

 

Etichete
Comenteaza