Un proiect european dedicat copiilor cu deficienţe de auz se apropie de final

Un proiect european dedicat copiilor cu deficienţe de auz se apropie de final
Liceul Tehnologic pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca organizează în perioada 5-7 mai întâlnirea finală din cadrul proiectului Hearing Impaired Children Family Support (Susţinerea familiilor copiilor cu deficienţe de auz).

 

Astfel, în cadrul întâlnirii din data de 6 mai se va organiza Conferinţa Internaţională ,,Bune practici în suportul familiilor care au copii cu deficientă de auz şi/sau alte dizabilităţi".

Proiectul face parte din categoria proiectelor Lifelong Learning Programme şi s-a desfăşurat pe o perioada de 24 de luni, pe parcursul lui 2013 şi 2014, implicând patru parteneri: Franţa, Croaţia, Ungaria şi România.

Scopul şi obiectivele principale au fost oferirea de suport familiilor care au copii cu deficienţă de auz, îmbunătăţirea muncii cu familiile copiilor care prezintă deficienţă de auz prin adaptarea metodelor la nevoile copiilor, elaborarea unui program specializat sub formă de suport acordat familiilor care se află în această categorie şi adaptarea tipurilor şi metodelor de suport familial practicate de ţările partenere.

Un alt punct important al proiectului a fost colectarea unor date care vor contribui la realizarea unui ghid care evidenţiază pe de o parte problemele şi nevoile cu care se confruntă familiile care au copii cu deficienţă de auz, iar pe de altă parte oferă modele de bune practici în suportul familial, precum şi de educare şi integrare a acestor copii. 

Prin ghidul care se va realiza echipa de proiect va propune servicii de suport familial care să promoveze abilităţi de comunicare optime care să favorizeze inserţia socio-profesională a elevilor cu deficienţe de auz.

Comenteaza