Un primar din Cluj şi-a angajat fiul în instituţie şi l-a promovat

Un primar din Cluj şi-a angajat fiul în instituţie şi l-a promovat
Primarul din Mănăstireni a fost dibuit de Agenţia Naţională de Integritate, după ce şi-a angajat fiul în instituţia pe care o conduce.

ANI a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Petru Coldea, primarul comunei Mănăstireni. Acesta ar fi încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de primar al comunei Mănăstireni, a semnat atât dispoziţia de numire în funcţia de referent a fiului său, funcţie aflată până la data de 30 mai 2013 în subordinea directă a primarului, cât şi dispoziţiile de promovare a fiului său şi de acordare a gradaţiilor şi claselor de salarizare corespunzătoare tranşelor de vechime în muncă.

"Astfel, Petru Coldea a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru rudele sale de gradul I", precizează ANI.

Petrică Coldea, fiul lui Petru Coldea, nu a putut fi contactat pentru declaraţii. La fel, nici primarul, care avea telefonul închis.

 

Comenteaza