Un polițist, un medic şi un asistent medical, condamnaţi la Cluj. Au acceptat recoltarea de sânge de la o altă persoană, în locul unui şofer prins băut

Un polițist, un medic şi un asistent medical, condamnaţi la Cluj. Au acceptat recoltarea de sânge de la o altă persoană, în locul unui şofer prins băut
| Foto: Arhiva

Un poliţist din Maramureş, un medic şi un asistent medical au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare după ce au ajutat un bărbat care fusese prins băut la volan.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Astfel, ei au acceptat ca, în locul bărbatului, să îi fie recoltat sânge mamei acestuia, pentru stabilirea alcoolemiei, transmite News.ro.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Curtea de Apel Cluj a condamnat, în 21 octombrie, un agent de poliţie de la Poliţia Judeţeană Maramureş, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 10 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani; un medic de gardă, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, şi un asistent medical, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Hotărârea este definitivă.

Cei trei au fost trimişi în judecată în 14 octombrie 2019, de către procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, ca urmare a finalizării urmăririi penale, efectuate cu sprijinul poliţiştilor anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş.

Totodată, poliţistul a atestat prin semnătura sa menţiunile necorespunzătoare adevărului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza