Un paraşutist a căzut în mulţime şi a rănit un copil, la un miting aviatic în Suceava; face parte din lotul naţional

Un paraşutist a căzut în mulţime şi a rănit un copil, la un miting aviatic în Suceava; face parte din lotul naţional
Paraşutistul care a căzut în mulţime, rănind un copil, sâmbătă, în timpul mitingului aviatic de la Suceava, este din Braşov, face parte din lotul naţional şi are peste o mie de salturi la activ, transmite Mediafax.

 

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, paraşutistul implicat în incident, Dragoş Mureşan, are 29 de ani, este din Braşov şi face parte din lotul naţional, având peste o mie de zboruri la activ.

Incidentul s-a produs la aterizare, în condiţiile în care paraşutistul a avut viteză în momentul în care se pregătea să coboare, astfel că a căzut peste un copil aflat în public.

În urma incidentului sportivul a suferit o fractură de piramidă nazală şi o fractură la antebraţ, în timp ce copilul este în şoc traumatic, ambii fiind supuşi unor investigaţii medicale la Spitalul Judeţean din Suceava, a mai spus sursa citată.

Mitingul aviatic nu a fost întrerupt în urma incidentului, urmând să se desfăşoare conform programului, a adăugat Nechifor.

Potrivit şefului ISU Suceava, colonel Ioan Burlui, incidentul a avut loc în zona de protecţia a mitingului aviatic de la Suceava, unde un paraşutist a căzut în mulţime, iar în cădere a rănit un copil în vârstă de 12 ani.

Şeful ISU Suceava preciza că atât copilul, cât şi paraşutistul au primit îngrijiri medicale la faţa locului, de la echipaje SMURD, apoi au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Suceava.

Mitingul aviatic de la Suceava are loc sâmbătă şi duminică, începând cu ora 10.00, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existenţă a Aeroportului "Ştefan cel Mare" din Suceava, la eveniment fiind aşteptaţi peste 50 de piloţi.

 

 

Comenteaza