Un mare sportiv clujean, cetăţean de onoare al judeţului

Un mare sportiv clujean, cetăţean de onoare al judeţului
Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a înmânat unui mare sportiv al urbei, vicecampion olimpic în 1984 la Los Angeles, titul de cetăţean de onoare al judeţului.

Este vorba de Ştefan Taşnadi, care şi-a dedicat întreaga carieră halterelor. Cea mai mare performanţă a sa a fost obţinerea medaliei de argint la Jocurile Olimpice din 1984. Pe lângă aceasta a mai obţinut numeroase medalii la campionate mondiale, europene şi naţionale.

În prezenţa unei asistenţe numeroase, sportivul a declarat, cu lacrimi în ochi: "Sunt foarte emoţionat, poate mai emoţionat decât am fost la olimpiadă, când am primit medalia de argint. Vă mulţumesc tuturor, sper să pot să ajut toată viaţa mea de aici încolo sportul în general şi halterele în mod special".

Marele halterofil a primit felicitări prin telefon chiar din Australia, de la un alt sportiv român, Nicolae "Nicu" Vlad, multiplu campion mondial, european și național la haltere.

"Mă bucur că forul judeţean din Cluj i-a adus această recunoştere lui Taşnadi, pentru noi a fost un simbol. Ca dovadă, un elev al său, Martin Răzvan, a fost medaliat şi el la Jocurile Olimpice", a declarat Vlad.

Taşnadi a fost întâmpinat şi cu câteva mesaje video de felicitare de la mai multe personalităţi, printre care se numără îndrăgitul actor clujean Florin Piersic.

Comenteaza