Un mare oraș din România a ieșit din carantină

Un mare oraș din România a ieșit din carantină
| Foto: digi24.ro

Consiliul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a eliminat măsura carantinării oraşului Timişoara şi a zonei periurbane, a anunţat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

„În această seară, (sâmbătă, - n.red.) în CJSU Timiş a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timişoarei şi a zonei periurbane. Deşi am luat poziţie fermă împotriva carantinei formale şi inutile, şi acum, şi în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristeţe şi multă părere de rău pentru stresul pus pe copii şi părinţi, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în crestere”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Liderul forului administrativ județean susține că regulile trebuie respectate în continuare. „Însă e important să privim spre viitor. Distanţarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măştii şi regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate. Vă încurajez să vă vaccinaţi şi să respectaţi restricţiile rămase în vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timişorenii nu au nevoie de ameninţări ca să respecte măsurile legale”.

„Pe lângă apelul către voi, cetăţenii, fac apel şi către Primăria Timişoara şi Prefectură, să prezinte un plan coerent şi inteligent de măsuri împotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstitutională şi ajutor, acolo unde este nevoie”, anunţă Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Municipiul Timişoara şi mai multe comune au intrat în carantină din 8 martie, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19.

Comenteaza