Foto Un magazin sătesc, distrus de flăcările pornite de la o ardere de vegetaţie. Apelul pompierilor

Un magazin sătesc, distrus de flăcările pornite de la o ardere de vegetaţie. Apelul pompierilor

O autospecială pentru stingerea incendiilor și o platformă pentru intervenții de la înălțimi au intervenit în cursul zilei de vineri pentru a stinge acoperișul magazinului sătesc din localitatea Măcicașu (în prezent dezafectat).

Pompierii au găsit acoperișul cu o suprafață de cca 200 mp, distrus în totalitate de flăcări și au acționat, timp de cca 40 de min, pentru a limita extinderea acestora. Din fericire, nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, însă pagubele produse sunt însemnate. Din cercetările preliminare, se pare că incendiul a avut la bază o ardere de vegetație uscată scăpată de sub control.

Facem APEL, încă o dată, LA RESPONSABILITATE când se efectuează curățarea terenurilor prin arderea vegetației uscate. Acțiunile necumpătate pot provoca pierderi materiale însemnate sau chiar pierderi de vieți omenești!

În cursul zilei de vineri pompierii clujeni au fost solicitați să intervină în opt situații, în care arderile de vegetație au scăpat de sub control. Intervențiile s-au înregistrat în localitățile Florești, Fildu de Sus, Jucu, Macicașu, Feleacu, Căpușu Mic, Muntele Băișorii și Bonțida).

Etichete
Comenteaza