Un hoț a provocat incendiul de la spitalul din Cluj-Napoca. A fost arestat

Un hoț a provocat incendiul de la spitalul din Cluj-Napoca. A fost arestat

Polițiștii au reținut un bărbat de 48 de ani, bănuit a fi vinovat de producerea incendiului la spitalul Humanitas de pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca. 

”Bărbatul, bănuit de comiterea infracțiunilor, a fost identificat în aproximativ 14 ore de la înregistrarea evenimentului. Cercetările derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că, bărbatul ar fi pătruns în incinta spitalului, iar dintr-un vestiar aflat la parterul clădirii ar fi intenționat sustragerea unor bunuri.

Ulterior, într-o încăpere situată la parter, în care se aflau diverse materiale, ar fi izbucnit un incendiu, probatoriul administrat conducând la ipoteza că acesta a fost provocat de către bãrbatul în cauzã. Incendiul, manifestat într-un spațiu exterior al unității medicale, a dus la activarea planului roșu de intervenție de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj prezenți la locul evenimentului și evacuarea a 29 de pacienți internați.

Imediat după sesizarea incendiului, la fața locului a intervenit un echipaj mixt, și anume polițist din cadrul Secției 4 Poliție, jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și un elev al Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, care până la sosirea pompierilor au acționat cu extinctoarele găsite, în încercarea de a limita propagarea incendiului. Au fost demarate activități investigative ample, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit incendiul, context în care a fost identificat bărbatul bănuit de faptele în cauză.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior, prezentat instanței, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tentativă la furt calificat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Circumstanțele incendierii sunt cercetate în continuare în cadrul dosarului penal.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, Biroului de Investigații Criminale Cluj-Napoca și Secției 2 Poliție”, arată IPJ Cluj.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza