Un fost angajat al Mechel a intrat în greva foamei

Un fost angajat al Mechel a intrat în greva foamei
Bărbatul din Turda care a cerut autorităţilor să fie eutanasiat de ziua lui, pe motiv că nu are loc de muncă, a intrat în greva foamei. Bărbatul a împlinit astăzi 58 de ani şi a lucrat până în 2012 la o subsidiară a grupului Mechel, iar de curând i s-a terminat ajutorul de şomaj. Directorul agenţiei judeţene de ocupare a forţei de muncă spune că a stabilit pe mâine o întâlnire între grevistul foamei şi un angajator.

Mircea Florea, bărbatul din Turda care a cerut Guvernului să fie eutanasiat, spune că a recurs la greva foamei căci nu i s-a aprobat cererea.

"Asa cum am declarat in scrisoarea trimisa am decl greva foamei nu am primit raspun in concordanta cu constitutia nu se poate accepta ce am cerut eu", a menţionat Mircea Florea, şomer.

Bărbatul este şomer de mai bine de un an, iar acum nu mai are niciun venit. Mai are 5 lei în portofel.

El spune că a căutat locuri de muncă, dar nu este angajat din cauza vârstei înaintate. Bărbatul are studii superioare în zootehnie şi a lucrat în mai multe fabrici, ultimele două Nokia şi Mechel Service.

"Eu vreau sa lucrez nu sa mor. Singurul lucru care m-ar putea determina sa deturnez greva ar fi un loc de munca", a precizat bărbatul.

Directorul agenţiei de ocupare a forţi de muncă Cluj îi recomandă barbatului să renunţe la greva foamei căci i-a găsit de lucru pe domeniul său de pregătire la o asociaţie de ecarisaj din Turda.

"Are nevoie de un specialist pe dom zootehnic. L-am anuntat ca pe joi avem intalnire la asociatie in vederea ocuparii unui loc de munca... raspunsul a venit azi pe mail", a menţionat Don.

Mircea Florea e hotărât să nu renunţe la grevă până când nu va avea serviciu.

 

Comenteaza