Un elev de clasa a II-a din Cluj, fiul unui șef de poliție, își terorizează colegii amenințându-i că tatăl lui îi va aresta

Un elev de clasa a II-a din Cluj, fiul unui șef de poliție, își terorizează colegii amenințându-i că tatăl lui îi va aresta
Imagine cu caracter ilustrativ | Foto: focuspress.ro

Elevii de la un liceu din Cluj și părinții acestora au făcut publice plângeri grave cu privire la comportamentul agresiv al unui băiat de nouă ani, transferat în martie anul trecut. Acesta este acuzat că și-ar fi lovit, bruscat și amenințat colegii încă de la sosirea sa în noua școală.

În fiecare zi, colegii de clasă ai băiatului, fiul unui polițist, sunt victimele agresiunilor fizice și verbale, refuzând să mai participe la ore de teama agresorului. Elevul problematic își amenință colegii că, dacă vor povesti cuiva ce li se întâmplă, tatăl său îi va aresta. Mai mult, a existat un incident în care unul dintre copii a fost strâns de gât până a rămas fără aer, conform mărturiilor părinților.

Părinții revoltați au depus mai multe plângeri la poliție și solicită ca elevul să fie mutat din clasă. De mai bine de un an, aceștia sunt informați că băiatul este monitorizat atent și urmează terapie. Părinții copilului lucrează în Ministerul de Interne, tatăl său fiind șeful unei secții de poliție din Cluj, ceea ce ridică suspiciuni asupra imparțialității și eficienței măsurilor luate.

Directoarea liceului a declarat pentru TVR că s-au aplicat toate sancțiunile disciplinare permise de lege, cu excepția exmatriculării, care nu este posibilă în clasele primare. „S-au acordat sancțiuni disciplinare pe care le permite legea. Am intensificat monitorizarea elevului, la clasă am fost personal”, a explicat directoarea.

Poliția a confirmat că a fost informată cu privire la comportamentul agresiv al băiatului și că s-au demarat cercetări în acest caz.

Ioana Teglas, învățătoarea clasei, a subliniat că situația este alarmantă și că siguranța celorlalți elevi este pusă în pericol.

„Nu știu niciodată ce se va întâmpla și mereu sunt în alertă. Părinții au fost anunțați, de fiecare dată am discutat cu ei de ce am luat această decizie, au contestat de fiecare dată decizia”, declarat Ioana Tegles pentru sursa citată.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, au transmis că "se va reanaliza planul de intervenție și se vor evalua indicatorii care necesită optimizare".

Tatăl copilului este șeful unei secții de Poliție din județul Cluj.

Comenteaza