Un documentar despre viaţa minorităţilor sexuale din România, la Cinemateca TIFF, joi

Un documentar despre viaţa minorităţilor sexuale din România, la Cinemateca TIFF, joi
Un documentar care tratează situaţia minorităţilor sexuale din România, "Noi doi", va fi proiectat joi seara la Cluj, în cea de-a treia săptămână a Cinematecii TIFF.

 

Pelicula ce va fi difuzată la cinema Victoria Cluj este semnată de regizorul Claudiu Mitcu. Filmul priveşte cu realism viaţa lui Cristi şi a lui George, un cuplu homosexual.

"În anul 2011, există o comunitate numeroasă LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali) în România cu membri din toate clasele sociale. În plus există o teamă de expunere şi afirmare a orientării sexuale a acestor oameni. Potrivit unui sondaj INSOMAR s-a constatat o atitudine de discomfort a heterosexualilor în prezenţa unei persoane LGBT. De asemenea, de-a lungul timpului s-a constatat o atitudine extremistă din partea unor organizaţii vizavi de subiectul LGBT", prezintă organizatorii Cinematecii TIFF, care are loc la Cluj până în 29 martie.

În fiecare joi seară, de la ora 20, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca sunt proiectate unele din cele mai importante producţii prezentate la ediţia 2011 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Cinemateca TIFF este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Transilvania Film.

Comenteaza