Un bărbat a fost găsit CARBONIZAT într-o hală care a luat foc. O altă victimă a reușit să scape: „Am spus hai ieși și tu mă...nu știu ce o făcut”

Un bărbat a fost găsit CARBONIZAT într-o hală care a luat foc. O altă victimă a reușit să scape: „Am spus hai ieși și tu mă...nu știu ce o făcut”

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Târgu Mureș a murit carbonizat, după ce locul în care se adăpostea a fost cuprins de flăcări.

Cei doi dormeau într-o haltă dezafectată atunci când incendiul a izbucnit și, din păcate, doar cel din urmă a reușit să se salveze.

Alarma s-a dat vineri seară, când un trecător a observat că imobilul care pe vremuri aparținea Căilor Ferate Române era în flăcări. De câteva luni, în fosta haltă locuia un bărbat care își pierduse locuința și soția într-un alt incendiu, în urmă cu câțiva ani. De această dată se afla în clădire cu prietenul său care a murit. Pentru a se încălzi, cei doi au făcut focul într-o sobă pe lemne.

Erno Szabo, victimă: „Eu m-am trezit de foc, am vrut să mă întorc pe partea aialaltă și am văzut că e foc, și atunci am spus hai ieși și tu mă, ieși afară. Nu știu ce o făcut, că o băgat pe sobă. De unde a venit așa foc nu știu.”

Sebastian Mocan, Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș: „Ne-am deplasat la locul intervenției cu trei autospeciale, două cu apă și spumă și una de primă intervenție și comandă. Nu este racordată locuința la gaz, nu este racordată la utilități, la gaz la electricitate, nu știm încă de la ce s-a aprins.”

Cunoscuții omului care a scăpat cu viață sunt de părere că multele tragedii pe care acesta le-a trăit nu sunt întâmplătoare.

Magdalena Jakab, prietenă: „Eu nu știu cine face chestii din astea. Eu cred că are dușmani. Soția lui o ars acolo în casă unde au locuit ei. Când locuia aici la ștrand a fost ars, când o locuit sus acolo la pădure, când i-o dat domnul preot acolo cabană tot l-a ars cineva. Dar el nu e atât de prost ca să se ardă ceva în casă sau așa.”

Clădirea în care a izbucnit incendiul era cunoscută drept locul celor fără adăpost. De-a lungul anilor, fosta haltă ce avea două încăperi, a fost locuința mai multor familii sărmane, care se încălzeau la soba cu lemne.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, pentru a afla cu exactitate de unde a pornit focul, dar și pentru a verifica dacă bănuielile oamenilor au o bază reală, potrivit stirileprotv.ro

Comenteaza