Un băiat de 9 ani a fost muşcat de un pitbull într-un parc dintr-un cartier clujean

Un băiat de 9 ani a fost muşcat de un pitbull într-un parc dintr-un cartier clujean
Evenimentul s-a întâmplat miercuri seara. Proprietara câinelui, o adolescentă, s-a făcut nevăzută imediat după incident.

Băiatul se juca ieri seară cu mai mulţi copii în parcul din proximitatea parcării supraetajate din cartierul clujean Mănăştur când s-a trezit atacat de câinele de luptă al unei adolescente, aflată la rândul ei în parc.

„Câinele a tras-o pur şi simplu după el pe fată şi a năvălit pe mine. M-a muşcat de mai multe ori, de spate şi picioare şi a fost nevoie ca zece oameni să sară şi să-l tragă de acolo", mărturiseşte copilul în vârstă de 9 ani cu o grimasă de durere întipărită pe figură.

La faţa locului a sosit degrabă poliţia şi apoi un echipaj de salvare, care l-a transportat pe băiat la Unitatea pentru Primirea Urgenţelor. Acolo, medicii i-au acordat primul ajutor şi i-au administrat o injecţie antirabică, recomandându-le părinţilor ca a doua zi să-l aducă pe tânăr la IML pentru a fi eliberat pe numele acestuia un certificat medico-legal.

Acolo însă socoteala s-a schimbat: conform legii, înainte de a primi certificatul medico-legal prin care să i se recomande un anumit număr de zile de îngrijire, victima trebuie să găsească proprietarul cîinelui şi, împreună cu acesta şi cu patrupedul, având şi carnetul de sănătate al animalului de companie, să se deplaseze la Clinica de Boli Infecţioase unde medicii să stabilească numărul zilelor de tratament ce vor urma a fi recomandate victimei.

Abia apoi IML va elibera un certificat pe baza căruia victima - în acest caz părinţii copilului - să facă, eventual, plângere penală înpotriva proprietarului animalului. Oricum, mama copilului e optimistă şi speră să o găsească uşor pe proprietara pitbull-ului, chiar dacă aceasta a dispărut imediat după producerea incidentului

Comenteaza