Un alt bărbat a fost ucis de urs. Ciobanul de 80 de ani a fost găsit în Mureș cu ajutorul dronei

Un alt bărbat a fost ucis de urs. Ciobanul de 80 de ani a fost găsit în Mureș cu ajutorul dronei
| Foto: Pixabay

Un bărbat de 80 de ani din Teleac, județul Mureș, a fost ucis de urs. Trupul neînsuflețit a fost găsit cu ajutorul unei drone.

Un bărbat de 80 de ani a fost ucis de urs la Teleac, în județul Mureș, anunță directorul Salvamont Mureș, Robert Kovacs. Este al doilea om omorât de urs în județ din acest an. Trupul neînsuflețit a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune și lanternă, mai spune oficialul Salvamont.

Bărbatul de 80 de ani a fost dat dispărut după ce fiul său nu l-a mai găsit la stână și a alertat autoritățile. Echipe de salvatori au împânzit zona și au găsit trupul neînsuflețit al ciobanului cu urme de răni de la animalele sălbatice.

Ciobanul din Mureș atacat de urs a fost găsit mort în pădure

Ciobanul din Mureș căutat la limita dintre județele Suceava și Harghita, după ce a fugit de frica ursului care a rănit un alt cioban, a fost găsit mort. Conform unor surse din Poliție, ciobanul în vârstă de 80 de ani a fost găsit mort sâmbătă dimineață, în pădure. Un urs a atacat, vineri seară, lângă o stână din județul Harghita, o vacă. Trei ciobani au încercat să alunge ursul. Unul dintre ei, un bărbat de 45 de ani, a fost rănit grav de urs și a ajuns la spital cu multiple răni.

Un alt cioban, în vârstă de 26 de ani, a reușit să fugă. Acesta era căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști. Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din Harghita. Localnicii au primit, vineri seara, un mesaj RO-ALERT, care anunța prezența unui urs în comuna Dorna Candrenilor. Oamenii au fost sfătuiți să rămână în case, transmite Mediafax.

Reacția ministrului Mediului după atacul ursului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a intervenit după ultimele atacuri ale urşilor şi spune că aceştia reprezintă un pericol real în România.  "Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”, a transmis Barna.

„În cursul nopții Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu Harghita au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei.

Ministerul Mediului va continua să facă toți pașii necesari pentru a soluționa problema urșilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenția imediată în intravilanul localităților și vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranța cetățenilor cât și protejarea speciei”, a mai adăugat el, potrivit dcnews.ro

loading...
Etichete
Comenteaza