Uioreanu și-a completat în arest declaraţia de avere

Uioreanu și-a completat în arest declaraţia de avere
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi-a completat declaraţia de avere în arestul IPJ Cluj, pentru a nu încălca legea ANI. Aceasta prevede că 15 iunie este ultima zi pentru declararea averilor de către persoanele ce exercită funcţii şi demnităţi publice.

În ce priveşte terenurile şi clădirile, situaţia este neschimbată faţă de declaraţia din 2013. Uioreanu deţine jumătate dintr-o casă de locuit în Cluj-Napoca şi trei sferturi dintr-o casă de locuit dobândită prin moştenire. Are şi trei pătrimi dintr-o casă de vacanţă din comuna Mărişel, alături de un apartament în Cluj, deţinut împreună cu Elena Uioreanu, fosta sa soţie. Printre datoriile sale se numără pensia alimentară în valoare de 25% din venituri, pe care o plăteşte fiului său.

Diferenţele apar la capitolul venituri. Dacă în 2012 a câştigat de la Camera Deputaţilor şi Consiliul Judeţean circa 55.000 de lei, anul trecut a câştigat doar de la CJ Cluj peste 66.000 de lei. A crescut şi suma primită ca dividende de la firma Balanţa Cosmetics SRL, la care este asociat, de la 20.000 lei, în 2012, la 80.000 de lei, anul trecut. Tot ca dividende a primit şi 48 de acţiuni gratuite la Banca Transilvania, faţă de 41 în 2012, scrie clujust.ro.

Rămâne împrumutul de 109.800 lei oferit fostei soţii Elena Uioreanu pentru firma Versatil UE Consult, ce apărea şi în declaraţia de anul trecut. Apare și un nou împrumut cu acelaşi traseu, dar a cărui sumă nu a fost precizată. "Sumă nedefinită neavând acces la contabilitate în urma divorţului", a scris Horea Uioreanu, în declaraţia de avere.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în data de 29 mai, fiind acuzat de fapte de corupţie.

Președintele Consiliului Județean Cluj este acuzat de procurorii DNA că a primit de la omul de afaceri Ioan Bene, care a construit pista Aeroportului Internațional Cluj Napoca, suma de 278.000 de lei, pentru a aproba efectuarea de lucrări suplimentare. De asemenea, el ar fi primit mită și de la omul de afaceri Vasile Pogăcean. Uioreanu este cercetat și într-un dosar instrumentat de procurorii militari ai DNA, pentru folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

Născut în 1960, la Cluj, Uioreanu este inginer geolog de profesie. În politică s-a implicat din 1990, ca membru PNL. În perioada 1996-2004 a fost consilier local la Cluj-Napoca, membru în Comisia Buget-Finanţe, iar între 2000 şi 2005 a fost preşedinte PNL Cluj-Napoca. A avut două mandate consecutive de deputat, între 2004 şi 2012, iar din 2012 este preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

 

 

Comenteaza