UDMR cere pedeapsa cu închisoarea pentru suporterii care au dat foc drapelului ungar

UDMR cere pedeapsa cu închisoarea pentru suporterii care au dat foc drapelului ungar
Serviciul de asistenţă juridică pentru minorităţi a UDMR, Mikó Imre, va intenta plângere penală împotriva suporterilor echipei oaspete, care la meciul de fotbal de luni, 18 martie la Cluj au dat foc steagului ungar. De asemenea UDMR a efectuat un denunţ cu autor necunoscut la Poliţie şi Federaţia Română de Fotbal, se arată într-un comunicat al Uniunii.

Secretarul general al UDMR Kovács Péter, a declarat că în plângerea penală adresată procuraturii Cluj, este invocat articolul 317 al Codului Penal, conform căreia instigarea la discriminare, la ură pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Kovács Péter a relatat totodată că în denunţul efectuat la Poliţia Română se face referire la articolele 10. şi 20. a legii nr. 4/2008, al căror prevederi interzic suporterilor competiţiilor sportive săvârşirea de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea ori scandarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare împotriva celorlalţi spectatori. De asemenea, în baza aceleiaşi legi, monitorii de securitate care supraveghează comportamentul spectatorilor trebuie să interzică afişarea în arena sportivă a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate acestea.

Secretarul general al UDMR şi-a exprimat recunoaşterea faţă de conducerea Federaţiei Române de Fotbal, care în urma anchetării evenimentelor petrecute în timpul meciului a decis să sancţioneze disciplinar şi prin amendă suporterii echipei rapidiste. „Este de apreciat faptul că Federaţia Română de Fotbal a considerat necesară condamnarea celor implicaţi în acest caz, demonstrând astfel, că se împotriveşte oricărui tip de manifestări discriminatorii" a concluzionat Kovács Péter.

 

 

Etichete
Comenteaza