Ucigaşul din Norvegia era fanul lui Vlad Ţepeş, "cruciatul şi eroul românilor"

Ucigaşul din Norvegia era fanul lui Vlad Ţepeş,
Autorul atacurilor de la Oslo postase pe Internet, cu doar câteva ore înaintea atentatelor de vineri, un manifest de peste 1.500 de pagini, în care îndeamnă la "eliminarea musulmanilor" din Europa.

Vlad Ţepeş, "Cruciat şi erou al românilor", a fost "un geniu al războiului psihologic. Moştenirea sa merită să fie studiată în şcolile de PR, ştiinţe politice, militare, psihologie socială etc. din epoca modernă", scrie Anders Behring Breivik la pagina 244, în manifestul intitulat "2083: O declaraţie europeană de independenţă", semnat cu pseudonimul Andrew Berwick.

"Ca orice alt conducător, el avea doi inamici: dezordinea internă sau trădarea şi agresorii islamici externi care îi ameninţau ţara. El a reuşit să-şi învingă inamicii externi, folosind acelaşi nivel de cruzime ca orice alt conducător din vremea sa, dar el era un adevărat maestru al ÎNSCENĂRII cruzimii pentru a obţine efectul maxim. El era cel mai mare maestru al imagologiei, cu sute de ani înainte ca această ştiinţă să fie descoperită şi teoretizată", continuă textul.

Breivik a deschis focul în mijlocul participanţilor la o şcoală de vară a organizaţiei de tineret a partidului laburist. Bilanţul: 86 de morţi. Ulterior, Anders Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat, şi-a recunoscut faptele, dar nu înţelege cu ce a greşit.

Comenteaza