UBB îşi deschide luni un Centru Cultural Brazilian

UBB îşi deschide  luni un Centru Cultural Brazilian
Centrul Cultural Brazilian "Casa do Brasil", din Cluj, va fi inaugurat luni. Instituţia se află pe strada Mihail Kogălniceanu, în curtea Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii "Babeş-Bolyai".


">

Centrul Cultural Brazilian de la Cluj funcţionează în organizarea Universităţii "Babeş-Bolyai", în colaborare cu instituţii de învăţământ superior din São Paulo (Brazilia) şi în parteneriat cu Ambasada Republicii Federative a Braziliei la Bucureşti. Decizia de a înfiinţa centrul la Cluj vine după ce rectorul universităţii clujene, Andrei Marga, a participat în octombrie anul trecut la o serie de conferinţe organizate de universităţile din Sao Paolo, dar şi după ce cancelarul UBB, Radu Catană, a fost invitat să ţină o serie de conferinţe la universitatea din Sao Paolo, luna trecută. "În urma vizitei rectorului UBB au fost stabilite puternice legături de cooperare academică româno-braziliană şi s-a profilat proiectul de organizare în parteneriat a unui centru cultural brazilian la Cluj, cu scopul promovării culturii braziliene şi a limbii portugheze în rândul celor interesaţi şi a publicului larg", explică reprezentanţii universităţii clujene.

În cadrul Centrului Cultural Brazilian va fi inaugurată şi Biblioteca de Studii Latino-Americane, înfiinţată la UBB. "Urmează ca universitatea clujeană să primească şi suportul Ambasadelor GRULAC (Group of Latin American and Carribean Countries) la Bucureşti în vederea diversificării ofertei de volume a bibliotecii", mai precizează reprezentanţii UBB. Reprezentanţii GRULAC sunt aşteptaţi luni la deschiderea centrului cultural, care are loc la ora 11 în foyer-ul Colegiului Academic al UBB. Amintim, iniţial Centrul Cultural Brazilian din cadrul UBB trebuia deschis încă din martie.

Comenteaza