TVR explică eșecul de la Eurovision: Au fost probleme cu sistemul de vot

TVR explică eșecul de la Eurovision: Au fost probleme cu sistemul de vot

TVR anunţă, privind ratarea calificării reprezentanţilor României în finala concursului Eurovision 2018, că au fost probleme cu sistemul de vot în ţările cu mari comunităţi de români, în timpul celei de-a doua semifinale a competiţiei, potrivit unui comunicat remis de televiziune.

Piesa "Goodbye", interpretată de trupa The Humans, aleasă de publicul din România pentru a ne reprezenta la Eurovision 2018, nu s-a calificat în finală. Deşi vocea Cristinei Caramarcu, solista trupei, a fost apreciată de jurnaliştii prezenţi la Altice Arena din Lisabona ca fiind cea mai bună feminină din concurs, iar prestaţia grupului a fost întâmpinată cu entuziasm încă de la prima repetiţie, rezultatul votului nu a fost de partea românilor, potrivit comunicatului TVR.

Pe parcursul celor 15 minute alocate sesiunii de vot, numeroşi români din străinătate au reclamat defecţiuni tehnice la sistemul telefonic. Mesajele, viralizate prin reţelele de socializare, veneau din ţări cu importante comunităţi de români, precum Germania şi Italia, unde problemele operatorilor de telefonie au grevat posibilitatea de a vota reprezentanţii noştri în concurs. Astfel, în Italia, trei dintre reţelele naţionale nu au funcţionat în acea seară, iar, în Germania, abonaţii unuia dintre marii operatori de telefonie nu au putut trimite voturile.

"Am crezut în şansa noastră până la final şi am dat totul pentru România în această seară. Din păcate, rezultatul a fost altul decât cel la care ne aşteptam, dar rămânem cu bucuria că ne-am reprezentat ţara pe scena Eurovision", au declarat membrii The Humans la aflarea rezultatului.

Etichete
Comenteaza