Turiști blocați în zăpadă cu ATV-ul în Cluj. Au fost salvați de jandarmi și voluntari

Turiști blocați în zăpadă cu ATV-ul în Cluj. Au fost salvați de jandarmi și voluntari

 Doi turilti au rămas blocate în zăpadă sâmbătă seara, pe raza localității Someșul Rece.

2 turiști care rămăseseră blocați cu ATV-ul în zăpadă pe un drum forestier de pe raza localităţii Someşul Cald, aduși în siguranță de jandarmi si voluntarii de la CERT Transilvania.

În urma unui apel la SNUAU 112, în această după-amiază, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că două persoane au rămase blocate cu ATV-ul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Someşul Cald.

Jandarmii montani clujeni au plecat împreună cu voluntarii de la CERT Transilvania în căutarea persoanelor.
Pe durata misiunii, jandarmii au fost în contact telefonic permanent cu persoanele blocate pentru a afla detalii despre zona unde sunt şi dacă sunt bine. Din discuţiile purtate, jandarmii şi-au dat seama că zona unde se aflau era platoul Ijar.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, viscol puternic, zăpadă de un metru, vizibilitate redusă, jandarmii şi voluntarii de la CERT Transilvania au ajuns cu mare dificultate la cei doi turişti, aproximativ o oră şi jumătate.

Deszăpezirea ATV-ului a durat circa 40 de minute, iar împreună cu jandarmii şi voluntarii de la CERT Transilvania, persoanele au fost recuperate şi coborâte în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale.

Comenteaza