Tupeu fără margini: o clujeancă pretindea că e avocat şi emitea sentinţe civile false

Tupeu fără margini: o clujeancă pretindea că e avocat şi emitea sentinţe civile false
O clujeancă este cercetată de poliţişti sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Potrivit oamenilor legii, persoana vizată, o tânără în vârstă de 28 de ani, își declina falsa calitate de avocat. În acest fel, ea pretindea persoanelor vătămate diverse sume de bani, în vederea inițierii unor procese civile având ca obiect scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare a autovehiculelor.

Astfel, femeia ar fi indus în eroare patru persoane, de la care ar fi primit circa 4.500 de lei. Mai mult decât atât, acestora le-ar fi înmânat și sentințe civile false.

Miercuri, polițiștii de investigații criminale au efectuat o percheziție domiciliară la locuința acesteia, de unde au ridicat documente care vor fi depuse la dosarul cauzei, tânăra fiind cercetată pentru înșelăciune, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea unității de parchet competente.

Comenteaza