Tumoră gigant operată la Cluj. Are 20 de kilograme; femeia credea că e însărcinată. Lucan: "boala a depăşit limitele logicii" VIDEO

Tumoră gigant operată la Cluj. Are 20 de kilograme; femeia credea că e însărcinată. Lucan:
Premieră medicală la Cluj, în aceste momente: o tânără din Constanţa este operată de o tumoră gigant, ce are peste 20 de kilograme.

O femeie de doar 38 de ani din Constanţa, contabil-şef la o companie, este operată în aceste momente la Cluj de o tumoră - gigant, la clinica de urologie, de o echipă de trei chirurgi. Femeia a aflat că are tumoră doar în joia dinainte de Paşti. "Nu sunt genul care să merg la medic des. Nu-l văzusem de ceva timp. Am avut dureri în noaptea de Înviere, am ajuns la dânsul şi mi-a dat trimitere la ecografie", spune ea. "N-aş putea spune când au apărut problemele, pentru că tot timpul aveam probleme cu greutatea. Credeam că m-am îngrăşat. M-am documentat pe Internet şi am aflat de cazul din ianuarie de la Cluj (când o femeie de 70 de ani a fost de asemenea operată de o tumoră-gigant-n.red.). I-am trimis joi un mail domnului doctor Lucan, vineri mi-a răspuns şi mi-a spus că mă aşteaptă luni aici; aşa că am venit", explică ea.

Operaţia e estimată să dureze trei ore şi a început la ora 12.

 

Vezi ce spune femeia despre caz

Medicul Lucan spune că operaţia e extrem de dificilă şi că, până acum, a refuzat patru alte cazuri despre care s-a concluzionat că sunt inoperabile. "E vorba de o pacientă tânără, cu o boală ce a depăşit limitele logicii într-un fel", spune doctorul Lucan. "E intelectuală, cu toate acestea s-a adresat târziu unui mijloc de investigaţie şi acum unui mijloc de tratament. În situaţii disperate, în conformitate cu scena 2 din actul I din Hamlet, bolile disperate doar prin mijloace disperate pot fi tratate. Ca să vă spun drept, avem de gând să nu-i facem incizie, doar operaţie laparoscopică, pentru că nu are decât 38 de ani şi dacă întindem o astfel de incizie va arăta destul de rău".

Vezi ce spune medicul Lucan despre operaţie:

Comenteaza