Tulburările de limbaj şi deficienţele de auz, dezbătute la UBB

Tulburările de limbaj şi deficienţele de auz, dezbătute la UBB
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a anunţat desfăşurarea workshop-ului “Abordări interdisciplinare pentru dezvoltarea abilităţilor lexice”, manifestare ştiinţifică pe domeniul terapiei tulburărilor de limbaj şi a deficienţelor de auz aflată la cea de-a opta ediţie.

În prima parte a evenimentului ce va avea loc în această vineri se va lansa lucrarea intitulată „Fluenţa verbală. Direcţii teoretice şi aplicaţii psihopedagogice", coordonat de Carolina Bodea Haţegan şi Dorina Talaș, volum ce aduce în prim plan o tematică de interes general în domeniul dificultăţilor de învăţare, dar şi în cel al dezvoltării abilităţilor lexice.

De asemenea, Viktorija McDonell, specialist în domeniul reabilitării auditiv-verbale şi al dezvoltării abilităţilor şcolare va susţine două prezentări. Alături de ea, vor mai lua cuvântul şi cadre didactice ale Departamentului de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, organizatorul workshopului.

Viktorija McDonell este coordonator al Departamentului de Reabilitare al firmei Cochlear AG din Europa Centrală şi de Est. A lucrat ca profesor pentru persoane cu deficienţă de auz și între 2000-2006 a coordonat activitatea de reabilitarea auditiv-verbală desfăşurată de firma Cochlear în zona Asia-Pacific. Din 2006 susţine activităţi de informare, consultanţă, training pentru părinţi şi specialişti care lucrează cu copii cu implant cohlear.

Eveimentul, organizat în colaborare cu Asociaţia Specialiştilor în Terapia Tulburărilor de Limbaj din România, va avea loc vineri, 31 octombrie, între orele 12:30 şi 19:00, în sala "Ioan Muşlea" a Bibliotecii Centrale Universitare.

Comenteaza