Tricolor de 150 de metri în Piaţa Unirii

Tricolor de 150 de metri în Piaţa Unirii
Clujenii sunt invitaţi pe 6 septembrie să desfăşoare în Piaţa Unirii un tricolor cu lungimea de 150 de metri. Evenimentul are ca scop promovarea unirii Basarabiei cu România, din cadrul campaniei "Lunile Tricolorului", care se desfăşoară în mai multe oraşe ale ţării, în perioada 12 august - 12 octombrie.

Cei care au lansat această campanie sunt membrii Platformei Unioniste Acţiunea 2012, în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Universităţii de Vară de la Izvorul Mureşului.

Tricolorul are o lungime de 150 de metri, o lăţime de 4,5 metri şi o suprafaţă de 675 de metri pătraţi, iar pentru realizarea lui au fost folosiţi 1.350 de metri liniari de material, steagul fiind confecţionat, timp de o săptămână, de croitorese din republica Moldova.

“Steagul a fost făcut la Chişinău în urmă cu mai mulţi ani şi iniţial avea 300 metri lungime. A fost tăiat în jumătate pentru a putea fi plimbat în mai multe oraşe şi urmează să fie unit când ambele drapele vor ajunge la Chişinău.

Campania noastră se va încheia în octombrie, la Bucureşti, unde 15.000 de români vor milita pentru Unire”, spune coordonatorul filialei Bârlad a Platformei Unioniste Acţiunea 2012, Paul Munteanu.

 

Comenteaza