Trenul care înconjoară Europa a ajuns în România. Când sosește la Cluj

Trenul care înconjoară Europa a ajuns în România. Când sosește la Cluj
| Foto: hotnews.ro

Trenul Connecting Europe Express care traversează Europa în acest an, declarat de UE „anul căilor ferate”, a ajuns vineri în România.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Acesta a staţionat 27 de minute în Gara Giurgiu Nord. Potrivit Prefecturii Giurgiu, în timpul staţionării trenului la Giurgiu s-au desfăşurat o serie de momente folclorice, cântece şi dansuri specifice zonei Vlaşca şi a putut fi admirat un stand expoziţional cu portul tradiţional.

Delegaţia Connecting Europe a fost întâmpinată la intrarea în ţară cu un mesaj de bun venit şi un semne de carte, un suvenir cu motive tradiţionale româneşti. De asemenea, oficialilor le-au fost prezentate istoria primei căi ferate din România şi macheta celei mai vechi locomotive româneşti cu abur, CFR 43 Călugăreni, relatează Mediafax.

Sâmbătă ajunge la Cluj

Trenul Connecting Europe Express va sosi sâmbătă, 18 septembrie 2021, la ora 18.23, în Gara din Cluj-Napoca. Acesta a ajuns vineri în România, iar în perioada 17-19 septembrie străbate țara noastră pe relația: Giurgiu, București, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și Arad.

Anul 2021 a fost desemnat ca fiind „anul căilor ferate” în UE. Trenul simbolic, numit Connecting Europe Express, traversează pornind de la Lisabona şi terminând, pe 7 octombrie, la Paris. Traseul trenului este de peste 20.000 km, incluzând traversarea a 26 de ţări şi oprirea în peste 100 de localităţi.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza